Mar 23
Kot vedno doslej se iz Kranja proti Sežani vedno odpravim po stari cesti. Enkrat preko Ljubljane, včasih pa malce okrog na Horjul ali celo čez Žiri. Vožnja je tako bolj dinamična in vmes lahko pogledaš kaj je kaj novega ob poti in kakšno je stanje cest, ki jih potem pogosto prevozim še na kolesarskih turah ob vikendih.
In tudi tokrat mi ni bilo žal – videti je bilo marsikaj, predvsem razdejanje , ki ga je za seboj pustil nedavni žledolom. Določeni predeli listavega gozda, predvsem strmejši predeli, so dobesedno videti kot slike gozda na fronti 1. svetovne vojne. Več kot polovica drevja je na tleh, kar pa še stoji so samo še debla, vse ostalo je odlomljeno – skratka totalka bi temu lahko rekli.
Druga zanimivost ob poti pa je obsežnost jezera na planinskem polju. Definitivno je v tem trenutku to naše največje jezero, še večje pa je bilo, ko je bila gladina 3 metre višja.
Pa še o samem teku:
To je bila moja peta udeležba na tem polmaratonu in verjetno ne zadnja. Kar se tiče vremena – sreča spremlja hrabre. Prva polovica do Bazovice je bila precej vetrovna, tako da sem se s pridom posluževal kolesarske taktike – teka v zavetrju. Od tam naprej je veter pritiskal pretežno v hrbet in je letelo bistveno bolje, vendar le nekje do 15. km, ko trasa zavije malce navzgor po makadamu. Noge niso več stekle kot je treba. Vseeno sem do cilja prispel nekje v planiranem času, pod 1:30, dosegel pa 1:28:48. Ravno dovolj hitro, da sem prišel do avta in se preoblekel, ko je pričelo poleg vetra še pošteno liti z neba.
Torej vreme sicer muhasto, kar je skoraj pravilo na MKM, ampak to ni preprečilo dobrega vzdušja, ki je vladalo na tem teku. Veliko zaslugo imajo pri tem sigurno tudi organizatorji, ki znajo speljati zgledno in tekočo prireditev.

Rezultati 21 km – skupno

Rezultati 21 km – kategorije G

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !