Jun 11

Tokrat sem se po dolgih letih odpovedal nastopu na našem največjem kolesarskem maratonu Franji. Sicer pa sem letos kolesarjenje postavil precej v kot in imam do tega trenutka le dobro desetino prevoženih kilometrov napram “zlatim” časom.

Namesto tega sem prvič odtekel polmaraton okoli bregov Save – t.i. Tek dveh mostov. Ni mi bilo žal. Organizacija je bila odlična, prav tako ni manjkalo konkurence. Tek sem začel kar malce hitro, ampak družba dveh naših najboljših dolgoprogašic Neže Mravlje in Lidije Cerkovnik me je kar posrkala s svojim tempom. Spredaj sta se že v prvem kilometru izoblikovale dve skupinici. Prvi je tempo narekoval kasnejši zmagovalec Andrej Medved, v drugi, kjer sem bil tudi jaz, pa Neža Mravlje. To je bil tempo za končnih uro dvajset, kar je seveda zame le malce preveč in sem zato po šestem kilometru postopoma zmanjšal svoj ritem, skupinica pa se je seveda počasi začela oddaljevati. Nekaj trenutkov zatem se je ustavila Neža in odstopila zaradi težav s krči. Ostali del trase sem nadaljeval sam in odšteval kilometre do cilja. Tudi nasploh se med tekom dostikrat zaposlim z kalkulacijami tempa, končnega časa, uvrstitve, tehniko teka in še marsičem. Tako vse skupaj hitreje mine.

Ker sem ta dan pričakoval kar toplo vreme sem si obul le tanke nogavice, kar je bila napaka saj so me proti koncu začeli peči podplati. Če bi bil v igri cel maraton verjetno ne bi prišel do cilja. Izkušnja za vnaprej. Prav tako sem dobil kar dobro odrgnino od kratkih tekaških hlač, katerega vzrok moram tudi še preverit. Ta vikend me čaka letošnja najtežja maratonska preiskušnja tek GM4o, kjer si takih napak ne smeš privoščiti.

Tek dveh mostov sem končal s solidnim časom 1:26:15, skupno 13. mesto in 3. v kategoriji.

Rezultati 

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !