Apr 07

To je moja druga udeležba na tekmi 6 ur Kališča.  Seveda so bile tokratne razmere zaradi obilice snega popolnoma drugačne od lanskih. Vseeno pa se je te prireditve udeležilo 55 tekmovalcev, organizacija pa, kot ponavadi, odlična.

Nekaj o sami tekmi z moje perspektive:

Sam začetek je bil verjetno malce prehiter, kar se je poznalo kasneje pri četrtem in zadnjem vzponu. Vreme je bilo megleno, nekaj stopinj nad ničlo. Teren je bil v prvi četrtini razmočen in plundra je že po drugem krogu udarila čez membrano speedcross tekaških superg, ki sicer še kar dobro zadržujejo vlago. Višje je bilo, več je bilo snega, v glavnem južnega, čevlji pa so imeli vseskozi dober oprijem. Prvi vzpon sem končal kot tretji, sledil pa je spust za katerega vseskozi nisem bil odločen kje naj ga speljem. Za razliko od prvih dveh tekmovalcev sem se spustil po smeri vzpona – seveda brez cik-cak, le naravnost navzdol. Par minut pred dnom sem srečal prva dva, ki sta se po mojih izračunih pridobila 10 minut prednosti. Drugi vzpon je bila situacija ista, le spust sem opravil drugje, kar pa je bila slabša varianta. Znašel sem se v težko prehodnem celcu in “kasiral” najmanj 5 bonus minut. Tretji spust sem zato raje opravil enako kot prvič, vendar pa tudi to ni bila dobra poteza. Na koncu sem, predvsem zaradi slabih spustov, izgubil še nekaj mest. Pri drugi klopci, ki je na tričetrt vzpona, me je pri četrtem vzponu dohitel in za cel krog prehitel zmagovalec, Marjan Zupančič – v Sloveniji eden najboljših gorskih tekačev. Zadnji spust sem zato izbral po žičnico. Varianta je res hitra, ampak za tiste, ki si upajo drset po zadnji plati, to pa jaz nisem – spomin na zelo tvegano drsenje izpred nekaj let me je odvrnil od teh norosti. No, iskreno povedano niti ni bilo potrebno. Že pred startom sem videl, da lahko realno pričakujem zmago v moji kategoriji (50+), saj lanskoletnega zmagovalca v tej kategoriji in nasploh izrednega gorskega tekača Šavs Ivana ni bilo. Zadnji krog sem tako obrnil ob umirjenem tempu in kalkuliranju končnega časa, ki naj bi bil 5:40 ob končanem petem vzponu – 25 minut več kot lani. Nisem se veliko zmotil.

Po končanem naporu in prespani noči moram kljub vsemu reči, da mi je ta tekma všečna in verjetno pridem tudi naslednjič.

Rezultati

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !