Okt 29

Že kar nekaj časa je poteklo od moje zadnje objave na tem blogu. Malce se postal len – to je to.

Kaj se je dogajalo medtem? V tekmovalnem smislu nič posebnega, če izvzamem moj krstni maraton na 42 km. Priprave so potekale praktično skozi vse leto, pri tem pa nisem pretiraval, saj hočem da mi tek ostane predvsem v užitek in ne matranje.

No pa k samem maratonu.

Vreme se je kot nalašč zarotilo, in to ravno na dan maratona. Krasni dnevi pred tem pač niso mogli trajati večno. Slovenija se je po napovedih lepo pobelila, temperature pa spustile proti ničli. Šele kako uro pred štartom je v glavnem prenehalo snežiti – vsaj to nam je šlo na roko. vseeno pa sem takoj vedel, da to niso optimalni pogoji za dosego dobrega rezultata, tako, da sem si čas 3:00 kar odmislil. Sprva so bile noge kar lahke in sem še celo ušel balonu s tempo tekačem za končni čas 3 ure. To sem storil tudi zato, ker sem vedel, da bom kmalu moral ponovno na malo potrebo. To sem opravil ob Večni poti potem pa še vedno nadaljeval v enakem tempu cel prvi krog, ki sem ga končal s časom nekaj na 1:28. Čez kak kilometer ali dva pa se je zadeva začela obračati. Noge so začele postajati vse težje in kmalu me je ujela skupia s tempo tekačem. Seveda jih držati ni imelo smisla in le gledal sem kako se počasi oddaljujejo. Ker je bilo do cilja še daleč sem si na okrepčevalnicah pogosteje privoščil požirek ali dva, zraven pa še preostale 25g gele, tako, da z dehidracijo ali energetskim pomanjkanjem nisem imel težav. Kljub temu so noge postajale iz kilometra v kilometer bolj počasne in svoj prvi maraton sem zaključil v 3 urah in 10 minutah. kar mi je prineslo 9 mesto v kategoriji in 112 generalno. Glede na vreme še kar dober izkupiček, glede pričakovanj pa malo manj.

Noge so bile po teku precej utrujene in hoja do železniške postaje naporna, to je pač davek, ki ga maraton zahteva. Zdaj sledi nekaj dni regenerativnega počitka, potem pa sledi kakšen teden aktivnih priprav za polmaraton Palmanova.

Rezultati kategorije

Video prihoda v cilj

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !