Sep 02

Juriš na Vršič je bila moja zadnja letošnja planirana dirka. Posebnih ciljev nisem imel in tudi pričakovanja po kakšnih stopničkah ni bilo.

Po deževnem predhodnem dnevu in noči je tudi v sobotnem dopoldnevu stalno grozilo z neba. No, v času vršiškega vzpona, kot tudi spusta, dežja ni bilo, temperatura pa pravzaprav idealna za dirkanje.

Vzpon sem začel umirjeno in s svojim tempom. Nekje na polovici sem kakih 100 metrov pred seboj ugledal znano figuro – Borisa, ki je moja “konkurenca” v kategoriji in s katerim sva se v preteklosti že večkrat spopadla na cesti. Videl sem, da ga malce pobira, zato sem sklenil da ga dohitim in pred zaključnimi serpentinami tudi pustim za seboj. To mi je tudi uspelo. Vseeno pa s časom nekaj pod 42 minutami nisem pričakoval stopničk. Zato sem se po malici (res okusna enoločnica in pecivo)  kmalu odpravil proti domu, saj sem imel v planu še nekaj drugih stvari za ta dan.

Pa sem bil tretji v kategoriji in 96. generalno. Za “prešpricanimi” stopničkami na odru za zmagovalce mi je pa vseeno potem bilo malce žal…

Rezultati

Zdaj pa vso pozornost namenim treningom za Ljubljanski maraton, ki je moj glavni letošnji cilj.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !