Jun 16

Letošnja Franja je bila spet v marsičem presežna, le rezultatsko zame ne. Skoraj 1900 nastopajočih na “ta dolgi franji” je fascinantno, prinese pa tudi še večjo konkurenco.

No, moje 169 mesto generalno in 11 v kategoriji niti ni tako slabo, zadovoljen pa vsekakor nisem. Delno sem za to kriv sam, nekaj pa je splet naključij. Vsekakor sem prvo napako naredil že na vzponu na vrhniški klanec, kjer sem bil absolutno preveč zadaj. Računal sem na to, da se bomo tudi tokrat na vrhu, ko gre cesta proti Logatcu, polovili – pa se nismo. Tako je prva skupina v Cerkno prišla s 3-minutno prednostjo, kar je neulovljivo.

V nadaljevanju sem se aktivno trudil s skupino kakih 15 kolesarjev vse do Vodic, kjer nas je ujela kaka stotnija z savskim vlakom na čelu. Kolesarji Save (elite) so imeli namreč nalogo “navleči” nekoga, pri tem pa so kot za šalo pobirali grupo za grupo pred seboj. Privlekli so tudi cel kup mojih konkurentov, ki sem jih že odpisal po vzponu na Kladje. Žal sem se uštel.

Tako velika skupina je pridrvela tudi v Ljubljano, kjer je cesta postala spolzka zaradi rahlega dežja, ki je začel padati. Padati pa so začeli tudi kolesarji, zato sem se preventivno raje umaknil iz borbe na čelu skupine. Tako ali tako sem že takrat vedel da med prve tri v kategoriji nikakor ne pridem več, zato je borba za pozicije v ospredju grupe postala nesmiselna.

Rezultati

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !