Mar 21

Že kar nekaj časa je od moje zadnje objave na blogu, zato naj najprej strnim dogodke za preteklo zimo.

Letošnja zima je bila, kar se tiče snega v nižinah, precej skopa, zato so bili moji kondicijski treningi v glavnem tekaški. Dvakrat tedensko sem se udeleževal skupinskih tekov Kranjske zimske tekaške lige in sredinih tekaških srečanj na Jošta. Bilo je tudi nekaj spinninga in pa nekaj temperaturno ugodnih vikendov za kolesarjenje na prostem.

Načrti za letos so podobni lanskim, z izjemo, da bom tokrat pri DOS-u sodeloval v novi vlogi – kot vodja spremljevalne ekipe Andreje Jagodic iz Cerkelj. Po dvoletnem premoru bomo tako spet imeli domačo predstavnico na tej težki ultramaratonski preiskušnji. Skupaj še z nekaterimi DOS-ovci smo opravili že kar nekaj poštenih treningov in kaže nam dobro, saj je punca precej žilava in trmasta. Čeprav bo to zanjo prva taka preiskušnja ne dvomim v dober razplet.

Še eno novost naj omenim, ki sicer ne spada naravnost v opis mojih športnih aktivnosti, pa vendar. Z ženo sva končno uresničila večletno željo in si spet omislila 4-nožnega prijateljčka (prijateljico). Po tehtnem razmisleku, kaj bi najbolj ustrezalo kompromisu (majhen, kratkodlak, živahen in hkrati sposoben preteči nekaj kilometrov), sva izbrala psičko pasme Jack Russel Terrier. Čez nekaj dni bo stara 5 mesecev in kaže da sva res zadela terno – res je prava energijska bombica. Ni dvomim, da me ne bi mogla spremljati na nekaterih mojih tekaških treningih. Naslednjo zimo me boste zanesljivo kje srečali s to malo tri-color “mrcino”

Jack Russel terierka Dee-Dee

Kaj pa bližnja bodočnost? Za začetek se bom konec marca spet matral na kraškem polmaratonu, takoj naslednji vikend je na sporedu koprski 200 km brevet. Potem pa se začnejo tudi že prve dirke za PSLO in pa start 4. DOS 12. maja.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !