Nov 14

Za aktivne rekreativce – kolesarje, kamor uvrščam tudi sebe, zima ni obdobje počitka in lenarjenja, pač pa le “zatišje” pred novo sezono.  To zatišje pa pomeni ohranjanje večjega dela fizične kondicije, pridobljene preko leta in postopna priprava na nove izzive.

Ker sem se udeležbe na naslednjem DOS-u nepreklicno odpovedal, bom tokratno zimo kolo za dlje časa postavil v kot saj ne potrebujem kilometraže in utrjevanja v vseh vremenskih pogojih. Tako sem že od začetka oktobra, ko sem zaključil z dirkanjem za PSLO, na kolo sedel le še 3-krat. V ospredju je sedaj tek, ki je tudi najbolj priročen, saj je le treba prestopiti prag in že lahko pridno treniraš.

Letošnjo zimo bom tako popolnil z tekmovalnim nastopom na tekaškem polmaratonu v Palmanovi (21. novembra), prednovoletnim tekom na Kališče (24. decembra), sodelovanjem na dirkah zimske tekaške lige, sredinih vzponih na Sv. Jošt, ostalo pa bodo lažji individualni treningi po okoliških hribih, tek na smučeh (če bo kaj snega po dolini), sem pa tja pa še kakšen spinning v Megacentru.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !